Seuran uutiset

Saku Aho FIS-pujottelun osakilpailun voittoon Sallassa

 

Ruka Slalomin Saku Aho voitti FIS-pujottelun Sallassa sunnuntaina. Aho vei voiton 0,36 sekunnin erolla bulga­ri­a­lai­seen Georgi Nusheviin. Kolmas kisassa oli toinen kuusamolainen, Miikka Mankinen, joka hävisi Aholle 0,41 sekuntia.

Sallan FIS-kisoissa Grankulla IFK Alpinen voitti naisten pujottelun sekä lauantainan että sunnuntaina. Ruka Slalomin Veera Parviainen oli lauantaina 10:s ja keskeytti sunnuntaina ensimmäisellä kierroksella.

Miesten lauantain kisassa voittoon laski GrIFK Alpinen Marlon Sjöberg. Mankinen oli lauantaina 10:s ja Aho keskeytti ensimmäisellä kierroksella.Teksti: Janne Kaikkonen / Koillissannomat
Kuva: Tuulikki Aho

RukaSlalomin tytöt vauhdissa Tahkolla

 

Annastiina Oikariselle paripujottelussa N14 -sarjan SM-kultaa

Tahkolla laskettiin viikonloppuna DNA SM U14 - 16 kilpailut pujottelussa ja paripujottelussa. Mukana RukaSlalomin laskijoista kilpailuissa olivat mukana Annastiina Oikarinen, Veera Alaniska ja Melissa Korkman.

Perjantaina aprillipäivänä laskettiin SM-pujottelu. N14 -sarjassa Annastiina sijoittui kuudenneksi ja Veera laski sijalle 13. ja N16 -sarjassa Melissa 22. Lauantaina laskettiin sunnuntain SM-paripujottelun karsintakilpailut, joissa Annastiina oli 8., Veera 9. ja Melissa 9. Sunnuntaina miteltiin virallisesti paripujottelun SM-mitaleista. Annastiina kipusi N14-sarjan päivän nopeimpana korkeimmalle korokkeelle voittaen SM-kultaa. Veeran laskut päättyivät neljännesfinaaliin ja Melissa tippui ⅛ -finaaleissa. 

Severi Vierelä kaksi kertaa podiumille Vossissa

Lauantain mitalikolmikko.  Vasemmalta oikealle Severi,  Rasmus ja Tuomas.Kumparelaskun Nordic Cupin osakilpailu kilpailtiin Norjan Vossissa erittäin aurinkoisissa ja kovissa olosuhteissa. Olosuhteiden kovuudesta ja rinteen jäisyydestä kertoo se, että useat paikallisen seuran urheilijat eivät perjantain treenien jälkeen uskaltaneet kisaamaan ollenkaan.  

Lauantaina lähtölistassa oli alle 16v sarjassa yhdeksän nimeä, mutta kisaan starttasi vain kuusi urheilijaa. Suomalaismenestys oli täydellinen, kun RukaSlalomia edustava Severi Vierelä otti ykköspaikan reilulla erolla kakkoseksi laskeneeseen Jyväskylän Rasmus Karjalaiseen ja Taivalkosken Tuomas Luokkanen oli kolmas. Päivää täydensi Jyväskylän Markus Muilu, joka laski alle 13v sarjassa kakkoseksi.  

Jotain kertoo suomalaisten sisusta kertoo se, että jokainen kisaaja oli lauantaina ennen karsintoja valmiita luovuttamaan erikoisen jäisen mäen kanssa ja Tuomas jopa kaatui niin, että löi päänsä menettäen näkönsä hetkeksi, mutta jokainen laski kisassa puhtaasti. 

Sunnuntaina olosuhteet olivat jo paremmat ja myös paikallisia onnistujia saatiin. Severi oli karsintojen paras lähes kymmenen pisteen erolla. Finaalissa Rasmus kaatui alahypyn ja sijoittui neljänneksi. Severi vähän horjahteli laskussaan ollen kolmas ja kakkoseksi laski Norjan Ole Andre Allmeningen. Päivän onnistujiin kuului ehdottomasti Tuomas Luokkanen, joka laski omalla tasollaan ja otti ykköstilan ansaitusti nopealla laskulla ja puhtaalla kokonaisilmeellä. 

Kokonaisuutena viikonloppu oli menestys ja 2000km automatka tuntui kannattavalta.

Seuraavaksi kisataan Jyväskylän laajavuoressa hiihtolomien aikaan.

 

Kuvassa lauantain mitalikolmikko. Vasemmalta oikealle Severi, Rasmus ja Tuomas.

 

Teksti ja kuva: Pasi Vierelä

Alppi-1 treenit alkaa

Alppi-1-ryhmän treenikausi alkaa viikonloppuna 21.-22.11.2015. 

Harjoitukset klo 10-12 molempina päivinä. 
Puikkasukset mukaan. 

Kokoontuminen Saaruan taukomajan edessä.
Totuttelu- tuntuma- ja tekniikkatreenausta.

Vanhempien ja valmentajien yhteinen Info- ja suunnittelupalaveri la 21.11. klo 15.00. 
Paikka tarkentuu myöhemmin.

Ilmoittautuminen treeneihin entiseen tapaan nimenhuudon kautta.

Terveisin
Seppo Keränen ja Sami Raittinen

Sami Säkkinen loukkaantui Saas Feen leirillä

Sami Säkkisen kausi päättyi triplakorkki 14:ään
 
Freestylemaajoukkueen treenileiri Saas Feessa päättyi Sami Säkkisen osalta loukkaantumiseen. Sunnuntaina onnistuneen leirin viimeisenä päivänä Säkkinen oli treenamassa tulevalle kaudelle suunniteltua triplakorkki 14 -hyppyä. Säkkisen hyppy oli tällä kertaa valitettavasti liian iso ja alastulon isku oli polvelle liian kova eikä polvi kestänyt iskua. 
 
Lääkäri Eero Hyvärinen tutki Säkkisen polven tiistaiaamuna. Polvi vaatii leikkauksen, joka suoritetaan parin viikon kuluttua, kun turvotus polvessa on laskenut ja se on stabiilissa tilassa. 
 
Säkkisen kausi tältä talvelta on ohi, mutta nuori laskija on jo siirtänyt katseen kohti kuntoutusta ja seuraavaa kautta.
 
"Ei tässä kannata ensimmäisiä iltojakaan liikaa murjottaa. Minun osaltani paras on vielä tulematta. Ei auta masentua", Säkkinen kommentoi. 
 
Freestylemaajoukkueen päävalmentaja Janne Lahtela näkee Säkkisen tulevaisuuden potentiaalisena loukkaantumisesta huolimatta. 
 
"Mies oli todella kovassa iskussa ja kohti maailmanvalloitusta oltiin menossa kovalla vauhdilla. Suomesta ei löydy kovin montaa triplojen tekijää ja maailmallakin vain muutama urheilija sen hallitsee. Urheilija voi hypätä kymmeniä hyppyjä eikä kaadu ja välillä käy näin. Riskit kasvavat kun hypätään näin isoja hyppyjä."

 Lähde: Ski Sport Finland / Sanni Kivipelto

Kausi 15/16 alkaa!

Ruka Slalomin sisäharjoitukset kaudella 2015-2016

Arvoisat Ruka Slalomin jäsenet,

Starttaamme lasten- ja nuorten sisäharjoitukset käyntiin 2.9.2015 klo 17:00-18:30,

Kuusamon Liikuntakeskuksen yleisurheilu/ budotilassa.

Ohjaajina toimivat Alpin harjoituksissa - Trampan puolella Kyösti Salmirinne ja Lasse Juvonen.

Freestylen-nuoria treenajia ohjaavat Heikki ja Aki Vallioniemi.

Toivomme vanhemmilta aktiivisuutta ja mukanaoloa sisäharjoitusten aikana.

Fabulous Ruka 2015

 

Viikonloppuna 24.-25.1. Ruka Battery Parkissa laskettiin perinteeksi muodostunut Fabulous Ruka, joka on osa Audi Freestyle Ski Touria

Lauantaina ohjelmassa oli slopestyle, johon kirpeän ja aurinkoisen pakkaspäivän saattelemana osallistui yhteensä 58 laskijaa sarjoissa Kids, Rookie ja Pro. Slopestyle -kisa oli todella kovatasoinen kaikissa sarjoissa ja päivän mittaan nähtiin paljon hienoja temppuja ja omaperäisiä laskusuorituksia radalla, joka sisälsi kaksi hyppyä ja kaksi reiliä.

Kids tytöt -sarjassa mitalijärjestyksestä kamppailivat Aleksandra Iakovleva, RUS, (1.) ja Peppi Möttönen, MOE, (2.) ja Kids pojissa kolmenkärki Vertti Pöytäkivi, MOE, (1.), Aleksandr Katcuba, RUS (2.) ja Kristian Gröhn, FJS, (3.). Rookie -sarjan mitalisijoja hallitsivat Moebiuksen laskijat sekä tyttöjen että poikien sarjoissa. Tytöissä Silja Räisänen (1.) ja pojissa kolmen kärki tiukasti neljän pisteen sisällä Jon Sallinen (1.), Topi Kallio (2.) ja Joona Sipola (3.).

Pro naiset -sarjasta kisaan osallistui Ruka Slalomin Wilma Löfgren (1.) ja päivä huipentui äärimmäisen tasokkaaseen Pro miesten finaaliin, jossa miehet pitivät huolta siitä, että katsojien jännitys ja mielenkiinto säilyy aivan viimeiseen laskuun ja laskijaan saakka, vaikka tuuli yltyikin hieman ja hiljakseen alkanut lumisade hidasti jonkin verran vauhteja. Kolmanneksi Pro miehet sarjassa laski debyyttinsä pro -sarjassa tehnyt Aki Vallioniemi, RukaS, pistein 82,3, toiseksi sijoittui juuri Itävallan MM-kisoista Suomeen palannut Aleksi Patja, MCO, pistein 88,6, ja slopestylen voittoon laski viime kauden selkävamman jälkeen comebackin kisarinteille tehnyt Sami Säkkinen, RukaS, pistein 91,6. ”Hyvältä tuntuu laskea taas kisoissa varsinkin, kun olen tehnyt niin paljon töitä sen eteen, että pystyisi edes laskemaan. Sain laskettua sen runin mitä olin alunperin suunnitellutkin, joten voi olla ihan tyytyväinen tähän päivään eli oikealle tuplakorkki 1260 mutella, fakie tupla 900 japanilla, kakkonen backslideen ja frontti swuppi nelonen ulos”, Sami kertoi kisan jälkeen.

Sunnuntaina ohjelmassa oli superpipe, johon osallistui kaiken kaikkiaan 21 laskijaa. Ilman lämpenemisestä johtuen keli oli tuulinen ja näkyvyys tunturissa oli heikko, mutta laskijat olivat onnekkaita, sillä tuuli osui superpipeen vain hetkellisesti ja pipen valot ovat niin hyvät, ettei flättivalo haitannut. Kuten slopestylessa, myös pipessa nähtiin tasokkaita suorituksia ja hienoja venymisiä sarjassa kuin sarjassa.

Kids tytöt -sarjassa mukana oli Peppi Möttönen, Kids pojat voitti slopestyleakin hallinnut Vertti Pöytäkivi, toisena Oskari Aukusti Salmi, Moe, ja kolmanneksi laski Topi Kuivalainen (LEVSC). Rookie tytöt -sarjaan osallitui Silja Räisänen ja Rookie pojat voitti niin ikään slopestylenkin voittanut Jon Sallinen, toisena Tuomas Kivari, MOE, ja kolmantena Akseli Suikkari, JFS. Pro naisissa mukana oli Wilma Löfgren ja Pro miehet -sarjan voitti suurilla ilmoilla ja tyylikkään puhtaalla laskulla Moebiuksen Olli Penttala pistein 77,0, joka on kunnostautunut alppi- ja freestylehiihdon puolella niin lajissa kuin lajissa. Toiseksi superpipessa laski pistein 63,6 Henri Immonen, KuoSi, ja kolmantena Atte Laivola, MOE, pistein 58,6.

Fabulous Ruka 2015 -viikonlopun tulokset kokonaisuudessaan löytyy täältä:

https://sites.google.com/a/hannapark.fi/fspoints/fabulous-ruka-2015

Seuraavan Audi Freestyle Ski Tourin paikka ja ajankohta on muutosten vuoksi vielä auki ja ilmoitetaan myöhemmin.


Viime kauden loukkaantumisen jälkeen comebackin kisarinteille tehnyt Sami Säkkinen voitti slopestylen

Kisarinteille viime kauden loukkaantumisen jälkeen comebackin tehnyt Sami Säkkinen

 

Teksti ja kuva: Inka Salmirinne

Fabulous 2015

Fabulous -viikonlopun aikataulu*
 
Lauantaina 24.1.

 

Ski Slopestyle

08:30-09:15 Ilmoittautumiset kaikki sarjat, 
                    Rukan kylä Village- kokoustila 

09:30-10:40 harjoitukset Kids ja Rookie
10:45-12:15 alkukilpailut Kids ja Rookie

12:30-13:15 harjoitukset Pro
13:20- 14:20 alkukilpailu Pro

15:30-16:30 harjoitukset finaali
16:35-18:30 Finaalit Kids, Rookie ja Pro

 
Sunnuntaina 25.1.
 

Ski Halfpipe


10:00-11:15 harjoitukset Kids, Rookie ja Pro 
12:30-14:00 kilpailu Kids, Rookie ja Pro
                    3. kierrosta joista paras jää voimaan
HP - Palkintojenjako Superpipen luona kilpailun jälkeen 

 

*kisajärjestäjä pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin

  • 1
  • 2