Startti- ja TT-ryhmä

StarttiStarttiryhmässä treenataan laskettelun perustekniikkaa monipuolisesti ja lapsille sopivin tavoin. Laskettelun perustaitoja – kuten hyvää laskuasentoa, kääntämistä, kanttausta, kuormitusta, rytmiä ja sauvojen käyttöä – hiotaan erilaisin harjoittein läpi koko kauden.

Tavoitteena on saada lapset omaksumaan heti alusta pitäen toimiva ja monipuolinen perustekniikka, jolla pärjää paikassa kuin paikassa ja joka antaa hyvän pohjan lajin harrastamiselle ja esim. ratalaskun ja kumparelaskun harjoittelulle. Tutustumme myös alppihiihdon ja freestylen alalajeihin ja käymme läpi niiden perusasioita lapsille sopivassa tahdissa. Ryhmä pyritään mahdollisuuksien mukaan jakamaan perus- ja jatkoryhmiin, jotta harjoittelu olisi sopivan haasteellista ja tehokasta kaikille.

Turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota lasten kanssa rinteillä liikuttaessa. Harjoittelun yhteydessä lapsille opetetaan rinnekäyttäytymisen pelisäännöt käytännönläheisesti, ja rinnesäännöistä keskustellaan aina sopivan tilanteen tullen. Hyvän laskutekniikan harjoittelu parantaa myös harrastuksen turvallisuutta. Luonnollisiin liikkeisiin perustuva hyvä perustekniikka auttaa laskemaan tehokkaasti, mutta myös taloudellisesti ja ergonomisesti oikein.

Starttiryhmässä harjoittelu antaa hyvän pohjan lasketteluharrastukselle – sekä kilpaurheiluna että mukavana ja virkistävänä harrastuksena. Taitojen ja iän karttuessa starttiryhmästä voi halutessaan siirtyä edistyneempiin rata- tai freestyle-ryhmiin.

Starttiryhmään tulon edellytyksenä on, että lapsi osaa laskea itsenäisesti ja ilman tukea helppoja rinteitä (kuten Bistron rinne ja Saaruan rinne 15). Ikärajoja ei ole. Kun käännös onnistuu hyvin molempiin suuntiin ja vauhtia osataan hallita niin tervetuloa mukaan! Jos näissä perusasioissa on vielä harjoittelemista, niin apua kannattaa hakea esim. hiihtokoulusta tai muulta osaavalta taholta.

Ryhmässä harjoittelevan tulee liittyä RukaSlalomin jäseneksi ja lunastaa skipassi tai lisenssi http://www.skisport.fi/lisenssit_ja_skipassit/ riittävän vakuutusturvan takaamiseksi.

Hississä pienimmät lapset tarvitsevat vielä usein apua, joten olisi hyvä, jos joku vanhemmista tai muu huoltaja voisi olla auttamassa pienimpiä hisseissä.

Startti  -  Saaruan Info- taulun luona La klo 10-12

Linkki Startti-ryhmän nimenhuutoon http://starttiryhma.nimenhuuto.com/

ilmottautumiset viikonlopun treeneihin tapahtuu nimenhuudon kautta.

Uudet starttilaiset otetaan vastaan jokaisen kuukauden alussa.

Startti-ryhmän vastuuvetäjä: Wilma Löfgren wilma_lofgren(a)hotmail.com, 0445126132

 

TT-ryhmä  -  Saaruan Info- taulun luona La klo 10-12

TT-ryhmän vastuuvalmentaja: Tuulikki Aho 050 3820898  tuulikkiaho(at)netti.fi